Українців почали морально готувати до подальшого подорожчання електричної енергії. Коли знову можуть переглянути тарифи, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у своєму telegram.

Олег Попенко заявив, що згідно з рішенням уряду новий тариф 4,32 гривні за кВт/год зафіксовано на один рік – до 30 квітня 2025 року. На його думку, є всі підстави чекати нового подорожчання електроенергії навесні чи літом наступного року.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Імовірна нова вартість одного кіловата становитиме 6,64 або 7,32 гривні.

"Нас вже готують до того що через рік, будуть ще піднімати вартість електроенергії до 6,64 можливо до 7,32 грн з кВт-год", - констатував експерт.

Популярні новини зараз
Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці
Показати ще

Тарифи світло. Фото: скрін telegram/Олег Попенко
Тарифи світло. Фото: скрін telegram/Олег Попенко

Якщо тариф досягне 7,32 гривні за кВт, то навіть за незначного споживання 150 кВт/год на місяць побутовим споживачам доведеться віддавати колосальні гроші - майже 1100 гривень.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що з 1 червня 2024 року для населення встановлено єдиний тариф – 4,32 гривні за кіловат. Також подорожчав "нічний" тариф для власників двозонних лічильників – він становить 2,16 гривні за кВт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у YASNO роздали важливі вказівки на літо: що вимагають від споживачів.

Також наш портал інформував, українцям доведеться частіше сидіти без світла: як економити електрику з бойлером у квартирі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.