Ви залишили свої речі в камері зберігання супермаркету, а повернувшись, не знайшли їх на місці? Подібна неприємна ситуація може трапитися з кожним.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів дає чіткі інструкції, що робити у такому випадку.

Негайно звертайтеся до адміністрації магазину

Як тільки ви виявили, що ваші речі зникли, не гайте часу – викликайте адміністрацію супермаркету та поліцію. Відповідно до частини 3 статті 937 Цивільного кодексу України, адміністрація магазину несе повну відповідальність за схоронність ваших речей.

Камери зберігання в магазині, regionbtl
Камери зберігання в магазині, regionbtl

Документуйте все

Детально згадайте, що саме було у вашій сумці. Опишіть кожен предмет поліції, щоб зафіксувати це документально. Це важливо для подальших дій.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем
Показати ще

Якщо ваші речі дійсно були втрачені, адміністрація магазину повинна відшкодувати вам їх вартість. Але що робити, якщо вони відмовляються це зробити?

Звертайтеся до суду

Якщо адміністрація магазину не бажає добровільно відшкодувати вам збитки, ви маєте право подати відповідний позов до суду. Звернення до суду може бути останнім кроком, але воно точно допоможе вам відновити справедливість.

Держпродспоживслужба нагадує: залишення речей у камері схову – це ваше право, а не обов’язок. Тому, наступного разу, можливо, варто задуматися, чи варто ризикувати своїм майном, залишаючи його у камері зберігання супермаркету.

Нагадаємо, Як заощадити на воді: прості кроки для зменшення рахунків

Раніше ми розповідали, У яких випадках неможливо повернути неякісний товар: невідомі пастки онлайн-шопінгу

Також, Купити квартиру зараз чи зачекати: поради експертів