Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що треба знати, кому в Україні субсидію можуть призупинити без спеціального договору. А також слід розуміти, що потрібно зробити, щоб продовжувати отримувати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидії на неопалюваний сезон більшості українців перепризначили автоматично на основі даних Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Але деяким громадянам для отримання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг доведеться укласти спеціальний договір. Йдеться про тих, хто має борги за комуналку.

Одним із головних правил отримання субсидії на оплату ЖКП, згідно із законодавством, є відсутність боргів за комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців
Показати ще

У разі наявності допомоги просто припиняють, оскільки вважається, що у такому разі цільова державна допомога використовується не за призначенням. Проте є винятки.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Як отримати субсидію за наявності боргів

Для отримання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг слід звернутися до їх надавачів та укласти договір про реструктуризацію заборгованості. Договір можна укласти на 60 місяців (5 років) і поступово виплачувати борги.

Термін укладання договору залежить від двох факторів: суми боргу та доходів боржника.

Оформлення субсидій, скріншот: YouTube
Оформлення субсидій, скріншот: YouTube

Після укладання такого договору обов'язково потрібно надати його копію Пенсійному фонду України, і тоді можна розраховувати на отримання субсидії.

Нагадаємо, щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги: хто може отримати.

Раніше повідомлялося, як домогтися субсидії, маючи борг із комуналки: у ПФУ озвучили спосіб.

Також, прийшла біда, звідки не чекали: когось з українців можуть змусити повернути частину субсидії.