Боржники за холодну воду можуть мати заблоковані свої зарплатні картки. Такий радикальний захід є одним із методів, які використовуються КП «Тернопільводоканал» для боротьби з неплатниками.

Процес блокування картки відбувається через суд. Спочатку юристи водоканалу подають заяву до суду, який може виписати наказ. За наявності такого наказу виконавча служба має право блокувати банківські картки боржників.

Банківська карта, фото: Pixabay
Банківська карта, фото: Pixabay

Споживачі отримують попередження про можливе блокування картки від водоканалу. Крім того, вони можуть контактувати по телефону та пропонувати допомогу у вирішенні проблеми. Якщо боржник неспроможна сплатити весь борг відразу, може укласти договір розстрочку платежів.

Банківські картки, на які надходить заробітна плата, пенсія чи стипендія, також можуть опинитися під загрозою блокування через заборгованість.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Відключення боржників. Фото: скрін youtube
Відключення боржників. Фото: скрін youtube

Якщо картку заблокували, боржник має сплатити заборгованість. Це можна зробити шляхом перерахування грошей на рахунок виконавчої служби чи безпосередньо водоканалу. Після цього водоканал може видати довідку про відсутність боргу, і блокування картки буде знято.

Важливо не відкладати оплату боргу, оскільки після відкриття виконавчого провадження у суму боргу додаються ще судовий збір та виконавчий збір, що збільшує загальну суму до сплати.

Нагадаємо, штрафи та арешт рахунків – не найстрашніше: юрист попередив боржників за комуналку

Раніше ми писали про те, що заплатили більше, ніж намотав лічильник: чому в платіжках з'являються "зайві" суми

Вам буде цікаво дізнатися про платіжки за газ: хто зі споживачів має право на знижку і як її отримати