Популярні фрукти вдарять по гаманцях українців із новою силою. Що й наскільки подорожчало в українських супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вартість продуктів у супермаркетах змінюється досить динамічно і часто, переважно у бік збільшення. На цей раз торговельні мережі скоригували цінники на деяких фруктах.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube
Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Ціни на банани

Кілограм бананів у середньому коштуватиме українцям 60,76 гривні. Цінник залишається досить високим, але ще місяцем раніше фрукт пропонувався майже на 9 гривень дорожче. Найбільш вигідний цінник у мережі Novus – 54,99 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Ціни на яблука

Яблука українці в середньому подорожчали на 4,44 гривні – до 27,49 гривні за один кілограм. Яблука "Айдаред" обійдуться в середньому 31 гривню, що на 3 гривні дорожче, ніж місяцем раніше.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Ціни на виноград

Виноград найсильніше вдарить по гаманцях українців. Середня вартість продукту – 272,89 гривні за кілограм. При цьому у деяких торгових мережах його продають і по 299 гривень за кіло. За місяць середня вартість винограду збільшилась на 7,19 гривні.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціна сезону: які продукти слід купувати зараз, а які краще відкласти.

Також наш портал інформував, ціновий переворот у супермаркетах: зелена цибуля, часник та гриби стали доступнішими.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 159 грн за пакет "задоволення": супермаркети оновили цінники на полуницю та черешню.