Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що в Україні останніми днями травня встигли підскочити ціни на молоду картоплю, також трохи змінилися ціни на цибулю та моркву.

Не секрет, що багато українців уже встигли насолодитися свіжим окрошкою, з тепличними огірками та редискою. Однак уже підходить черга додавати туди і молоду картоплю.

Давайте дізнаємося про актуальні цінники на молоду картоплю, цибулю та моркву з даних економічного порталу Minfin.

Молода картопля на ринку
Молода картопля на ринку

Вартість молодої картоплі

Так, вартість молодої картоплі у травні порівняно з минулим місяцем значно зросла. З огляду на те, що її сезон не розпочався, ціни на неї досить великі. Наприклад, кілограм коштуватиме в середньому 60,66 грн/кг, замість 33,33 грн/кг (у квітні).

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

При цьому зверніть увагу, що цінники у різних супермаркетах відрізняються. Якщо в Метро вона продається по 57,10 грн/кг, то Новус обійдеться в 64,89 грн/кг.

Ціни на молоду картоплю, скріншот: Minfin
Ціни на молоду картоплю, скріншот: Minfin

Вартість цибулі

Такої ж тенденції дотримується і цибуля – її вартість у середньому підскочила з 15,62 грн/кг до 44,70 грн/кг.

Ціни на цибулю, скріншот: Minfin
Ціни на цибулю, скріншот: Minfin

Вартість моркви

А ось за 1 кіло моркви беруть 40,50 грн у "Megamarket", а в Metro кілограм овочів коштуватиме 29,90 грн. Середня ціна зупинилася на рівні 35,20 грн.

Ціни на моркву, скріншот: Minfin
Ціни на моркву, скріншот: Minfin

Нагадаємо, в Україні скоригували ціни на крупи: скільки заплатимо за гречку, рис та пшоно.

Раніше повідомлялося, доступна рибка тільки в річці: короп, оселедець та скумбрія продаються за новими цінами.

Також, яких овочів у магазинах вже можна не боятися: ціни на головні продукти в списку.