"Нафтогаз" нагадав, як формується "друга" платіжка за блакитне паливо і чому деяким споживачам доведеться заплатити більше. Відповідна інформація з'явилася на сторінці компанії у Facebook.

Українці щомісяця отримують як мінімум дві платіжки за газ – фактично спожитий обсяг та доставку. Також з лютого для мешканців багатоквартирних будинків запровадили плату за технічне обслуговування труб та обладнання.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Споживачі вже не один рік платять за доставку газу, але в багатьох досі виникають питання, чому одним доводиться платити менше, а іншим надходять величезні рахунки.

Фахівці "Нафтогазу" пояснили, що різниця у платіжках українців виникає через те, що розмір плати за доставку розраховується індивідуально для кожного абонента. Кінцева сума залежить від тарифу, встановленого для певного регіону, а також від рівня споживання газу.

Популярні новини зараз
Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті Українці отримуватимуть європейську пенсію: що про це відомо Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Дешевше і легше погасити борг: що буде з тими, хто завзято ігнорує комунальні платіжки
Показати ще

Доставка газу. Фото: скрін youtube
Доставка газу. Фото: скрін youtube

"За основу розрахунку береться Ваш обсяг споживання газу за минулий "газовий рік": з 1 жовтня до 30 вересня. Цей індивідуальний об'єм використаного природного газу розділяється на 12 рівних частин та помножується на встановлений НКРЕКП для Оператора ГРМ тариф на послуги з розподілу природного газу", - йдеться у повідомленні.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Так, якщо домогосподарство протягом року споживало мало газу, то й вартість доставки буде нижчою. Якщо обсяги споживання високі, то сума відповідна.

До речі, тарифи на доставку газу в Україні коливаються від 0,38 до 2,39 грн за 1м3, залежно від оператора ГРМ та області.

Доставка газу. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply
Доставка газу. Фото: скрін facebook.com/NaftogazGasSupply

Раніше портал Знай повідомляв, "вигадані" борги за блакитне паливо: "Нафтогаз" пояснив, як із цим боротися.

Також наш портал інформував, тривожна арифметика "Нафтогазу": українці стають боржникам навіть за наявності переплати.

Крім того, ми писали, літній тариф на блакитне паливо: скільки грошей віддамо.