Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів змушені підвищувати ціни на один із найголовніших продуктів – хліб.

Так, за місяць, з квітня до травня, в Україні встигли зрости ціни на хліб. Деякі сорти подорожчали одразу на 3-5 гривень.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Хліб, фото: Знай.ua
Хліб, фото: Знай.ua

Вартість пшеничного хліба

Так, без змін залишилися середні ціни на пшеничний хліб нарізний вагою 650 грам – 31,90 грн. в середньому по супермаркетах, та хліб житній "Бородінівський" вагою 300 грам – 39,57 грн.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

А ось пшеничний хліб "Цар Хліб" нарізною вагою 600 грам додав до середньої вартості понад 5 гривень – ціна зросла із 32,46 грн. до 37,63 грн.

Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin
Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin

Вартість житнього хліба

Також на 3 гривні став дорожчим за житній хліб "Український столичний" вагою 950 грам – 36,00 грн. замість 32,70 грн. А ось 300 г "бородинського" хліба з найвигіднішими цінами можна виявити в супермаркетах мереж "Метро" та "Ашан", тут "бородинський" продається по 38,90 грн.

Ціни на житній хліб, скріншот: Minfin
Ціни на житній хліб, скріншот: Minfin

Нагадаємо, яких овочів у магазинах вже можна не боятися: ціни на головні продукти у списку.

Раніше повідомлялося, ціни на продукти у червні: яких змін чекати українцям.

Також, ціновий переворот у супермаркетах: зелена цибуля, часник та гриби стали доступнішими.