Вже найближчим часом в Україні можуть змінити тарифи на електроенергію для населення. До яких цін та сум у платіжках готуватися споживачам, розповів політолог та директор "Інституту світової політики" Євген Магда.

Для відновлення енергосистеми після масованих атак необхідно багато ресурсів та грошей. Кількість зовнішньої допомоги та ресурсів, які є на даний момент – недостатня.

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Євген Магда вважає, що за таких умов неминуче подорожчання електрики до рівня 5 гривень за кіловат. Він припускає, що новий тариф можуть запровадити вже з 1 червня.

"На жаль, ми опинилися в ситуації, коли підвищення тарифів на електроенергію разом зі скасуванням левової частки пільг для споживачів є неминучим. Швидше за все, тариф на електроенергію зросте вже з 1 червня поточного року та становитиме біля 5 грн/кВт", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Якщо припустити, що домогосподарство щомісяця споживає по 200 кВт/год, то за нинішнього тарифу сума у ​​платіжці становить 528 гривень. У разі подорожчання світла до 5 гривень за кВт, за такого ж рівня споживання доведеться віддавати майже на 500 гривень більше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду.

Також наш портал інформував, платіжки за світло розраховуватимуть за різними коефіцієнтами: кому дадуть шанс заощадити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться витрачати заначки та лізти у борги: чиновник назвав реальну вартість електроенергії.