В Україні деякі споживачі переплачували за послуги постачальника електроенергії. Про це повідомляється на офіційному сайті Антимонопольного Комітету України.

Співробітники Антимонопольного комітету виявили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у діях "Житомиробленерго".

Тарифи на електроенергію, скріншот: Youtube
Тарифи на електроенергію, скріншот: Youtube

"АТ "Житомиробленерго" застосовував для споживачів , що підключені до електричної мережі основного споживача, який відноситься до споживачів першого класу напруги, тарифи на послуги з розподілу електричної енергії по другому класу напруги", - йдеться у повідомленні.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Таким чином, частина споживачів переплачувала за електроенергію. За фактом ущемлення інтересів споживачів було ініційовано початок розгляду справи.

"Цей другий тариф є значно вищим за тариф на послуги з розподілу електричної енергії по першому класу напруги", - зазначається в поясненні.

Варто нагадати, що побутових споживачів подібні "махінації" не торкаються, оскільки для всіх діє фіксований тариф - 2,64 гривні за кіловат. Також власники двозонних лічильників можуть платити по 1,32 гривні на ніч.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, регулярні відключення світла чекають на 12 областей України: експерт травмував впевненість громадян.

Також наш портал інформував, готувати їжу на багатті поки не доведеться: скільки буде діяти фіксований тариф на газ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.