Деякі побутові споживачі можуть законно не оплачувати платіжку за доставку газу. За якої умови, розповіли експерти "ГазПравди".

Українці отримують дві платіжки за газ – одна за спожитий обсяг палива, а інша – за доставку. Проте, деякі споживачі можуть не платити за розподіл блакитного палива.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Експерти пояснюють, що від оплати даної послуги звільняються громадяни, які офіційно розірвано договір з оператором ГРМ та домогосподарство буде відрізане від газопостачання.

"Не платити за доставку можна лише в тому разі, якщо офіційно розірвати договір, написавши заяву до оператора ГРМ. Тоді трубу відріжуть, поставлять заглушку й газопостачання не буде", - пояснюють фахівці.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

В той самий час всім українцям, навіть тим, у кого споживання 0 кубів, доставку рахують за мінімальними обсягами залежно від кількості підключених газових приладів.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Мінімальні розміри річної замовленої потужності:

  • 39 куб.м – для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується лише для приготування їжі;
  • 126 куб.м – для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;
  • 314 м3 – для об'єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, в тому числі для опалення.

Платіжка за доставку газу. Фото: скрін facebook.com/gazpravda
Платіжка за доставку газу. Фото: скрін facebook.com/gazpravda

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці переплачують за газ величезні гроші: як позбутися завищених квитанцій.

Також наш портал інформував, ціни на газ змінюються: що буде з платіжками.

Крім того, ми писали, неправильно зняли показник газового лічильника: інструкція, яка врятує ваш гаманець.