В Україні прогнозують подальше подорожчання яблук. Разом з тим, не радують цінники на інші популярні фрукти, зокрема банани та виноград. Про це свідчить інформація на порталі agrotimes та "Мінфін".

2024 року в Україні спостерігається стрімке зростання цін на яблука. Популярний фрукт у середньому вже на 25-30% дорожчий, ніж торік.

Фрукти, фото Знай.ua
Фрукти, фото Знай.ua

Експерти пояснюють такі ціни тим, що багато виробників зберігають якісну продукцію для продажу в більш пізні терміни. Через це на ринку досить обмежена пропозиція продукції.

Прогнозується, що і так дорогі яблука найближчим часом можуть стати зовсім не по кишені. Причиною тому сезонне явище – коли після зими знижується доступність місцевих овочів та фруктів. На думку фахівців, подальше зростання цін можливе у другому кварталі 2024 року, але прогнозувати точні ціни не беруться.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Ціни на банани та виноград

Тим часом у супермаркетах не найдоступніші цінники на інші фрукти. Наприклад, середня вартість бананів збільшилася більш ніж на гривню – з 68,26 до 69,90 гривні за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Виноград також не тішить цінами. Середня вартість трохи знизилася, якщо порівнювати з березнем, проте доведеться заплатити, як і раніше, чималі гроші - 262,83 гривні за кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, помідори, печериці та молода капуста – дорога розкіш: нові ціни залишать із порожнім шлунком.

Також наш портал інформував, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.

Крім того, ми писали, холодильник пустим не залишиться: супермаркети порадували цінниками на деякі молочні продукти.