Комунальники планують запровадити для населення двоставковий тариф на теплову енергію.

Нововведення поки що буде локальним і торкнеться виключно жителів Миколаєва. Про це йдеться на офіційному сайті міста.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Директор "Миколаївоблтеплоенерго" Микола Логвінов анонсував, що підприємство робитиме необхідні кроки, щоб перейти на двоставковий тариф для населення та агітувати споживачів робити термомодернізацію. Нововведення планують уже цього року.

"Цей тариф має дві складові – умовно постійні витрати, які несе підприємство, а також це паливна частина (оплата за енергоносії). Цей платіж можна буде розбити на 12 місяців, тобто люди платитимуть протягом року, а зимою буде паливна частина", - пояснив голова підприємства.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Крім того, наголошується, що нинішній тариф на теплопостачання економічно необґрунтований. "Миколаївоблтеплоенерго" зазначили, що зацікавлені у тому, щоб населення платило менше, але не шляхом стримування тарифу.

В цей час побутові споживачі платять за тепло за тарифом 1999,08 грн/Гкал. Разом з тим економічно обґрунтована ціна – 2956, 88 грн/Гкал.

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що перегляд тарифів на опалення, газ та гарячу воду заборонено мораторієм. Однак у Нацбанку ділилися прогнозом, згідно з яким мораторій може бути скасовано вже наступного року.

Раніше портал Знай повідомляв, боржникам приготуватися: комунальники перейшли на "крайній" метод боротьби з неплатниками.

Також наш портал інформував, комунальні платежі чекають на радикальні зміни: українців закликали готуватися до інновацій.

Крім того, ми писали, нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни.