Працівникам критичної інфраструктури та державним службовцям дозволили "заповідати" родичам грошову допомогу на випадок загибелі. Цього разу йдеться саме про складання документа на кшталт заповіту. Це передбачає відповідну урядову ухвалу №375.

Про це стало відомо завдяки інформації на офіційному порталі Кабміну.

Спілкування з ТЦК та поліцією, фото: Facebook
Спілкування з ТЦК та поліцією, фото: Facebook

Нове право для держслужбовців та працівників критичної інфраструктури прописано у постанові "Про внесення змін до Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров'ю, заподіяну працівникам об'єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії РФ.

Згідно з ним, держслужбовцеві та працівникам критичної інфраструктури надається законна можливість скласти в письмовій та довільній формі особисте розпорядження про передачу одноразової допомоги за шкоду життю та здоров'ю на випадок своєї загибелі/смерті особам на їх вибір, встановивши розмір частки для них у відсотках.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

ДСНС, фото: Facebook
ДСНС, фото: Facebook

Також зазначається, що незалежно від змісту особистого розпорядження малолітнім, неповнолітнім, повнолітнім непрацездатним дітям, непрацездатним вдовам (непрацездатним вдівцям), непрацездатним батькам загиблої (померлої) особи надається право на призначення та виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життя та здоров'ю яка б належала кожному з них, якби не було особистого розпорядження.

Справжність підпису на особистому розпорядженні повинні свідчити командири/керівники підрозділу/керівники органу, в якому такі особи служать чи працюють, чи нотаріуси. Оригінал такого розпорядження слід протягом трьох робочих днів передати командирам/керівникам підрозділу/керівникам органів, де така особа служить/працює, для зберігання в особистій справі.

У цьому передбачається можливість будь-якої миті скасувати особисте розпорядження чи переписати інакше. Кожне нове скасовуватиме справжність попереднього.

Забороняється розголошення змісту особистого розпорядження до встановлення факту загибелі/смерті особи, яка його склала.

У разі загибелі/смерті таких осіб копії особистих розпоряджень видають членам сім'ї. Також передбачається, що рішення уповноваженого органу, який призначив та здійснив виплату одноразової допомоги за шкоду життю та здоров'ю, можна оскаржити у судовому порядку.

Нагадаємо, хто отримає пільги на комунальні послуги у 2024 році: можна заощадити до 75%.

Раніше повідомлялося, що прийшло менше 100 гривень: українці побачили реальні суми надбавок березневої індексації.

Також, українцям без субсидій та пільг допоможуть у нерівній боротьбі з комунальними платіжками.