Роботодавцям, які працевлаштували переселенців у 2024 році збільшили виплати. Також змінили тривалість виплати такої компенсації від держави.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Роботодавці. Фото Freepik
Роботодавці. Фото Freepik

В квітні 2022 року уряд запровадив програму для стимулювання підприємців брати на роботу переселенців.

ЗА 2023 рік за цією програмою держава виплатила 181 млн грн компенсації роботодавцям, які працевлаштували понад 14 тис. ВПО.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У 2024 роц було підвищено розмір компенсації тим роботодавцям, які будуть брати на роботу внутрішніх переселенців.

Так, з 1 січня її розмір збільшено до 7 100 грн на місяць, а з квітня — до 8 тис. грн.

Роботодавці. Фото Freepik
Роботодавці. Фото Freepik

У новому році також збільшили тривалість виплат – з 2-х до 3-х місяців.

Однак, роботодавці, які візьмуть на роботу переселенців із інвалідністю, будуть отримувати компенсацію протягом пів року.

Підприємцям нагадали, що для отримання виплат необхідно укласти трудовий договір (зокрема за сумісництвом) або гіг-контракт з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через Портал "Дія" або в паперовій формі у центрі зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

Раніше портал Знай повідомляв, волонтери роздають українцям безкоштовний набір важливих продуктів: хто і скільки може взяти.

Також наш портал інформував, холодильник пустувати не буде: українцям роздадуть безкоштовні набори продуктів, як отримати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 3 тисяч доларів на підтримку: українці з 5 областей можуть зареєструватися на нову допомогу.