Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що пенсіонери, які продовжують працювати, мають право на перерахунок своєї пенсії за кожні два роки, які минули з дати призначення або останнього перерахунку пенсії.

А от для тих пенсіонерів, які продовжують працювати, заплановано автоматичний перерахунок пенсій із урахуванням додаткового стажу з 1 квітня.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню фахівців прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Для пенсіонерів, які продовжують працювати, заплановано автоматичний перерахунок пенсій з урахуванням додаткового стажу з 1 квітня.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Пенсіонери, які продовжують працювати, мають право на перерахунок своєї пенсії за кожні два роки, що минули з дати призначення або останнього перерахунку пенсії.

У цих випадках насамперед відбувається перерахунок пенсії за стажем. Але якщо це вигідно, то можуть переглянути і коефіцієнт заробітної плати за умови, що останні два роки пенсіонер офіційно отримував хорошу зарплату.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Чи потрібно подавати заяву?

Раніше, щоб зробити такий перерахунок, потрібно було обов'язково подавати заяву до Пенсійного фонду. Зараз навіть якщо заява не подається, то перерахунок рано чи пізно здійснюється автоматично.

Останніми роками цей перерахунок не проводять саме у квітні, бо змінилися терміни надання звітності: була щомісячна, а стала щоквартальною.

Відповідно, у березні у Пенсійному фонді ще немає відомостей про сплату внесків людей за перші місяці року, тому право на перерахунок пенсії з 1 квітня визначається лише ближче до травня. Потім такий перерахунок провадиться заднім числом.

Доплата за квітень і травень, швидше за все, буде здійснена в червні.

Нагадаємо, бути чи не бути: коли в Україні краще перевестися з пенсії за вислугу років на виплати за віком.

Раніше повідомлялося, вийти на пенсію достроково у 2024 році: у ПФУ розповіли, хто може не чекати на 60-річчя.

Також, українцям проіндексували виплати: у Пенсійному фонді відповіли, коли будуть гроші.