В Україні змінилися ціни на найпопулярніші фрукти. Скільки доведеться заплатити за яблука, апельсини та банани, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Популярні фрукти перетворюються на екзотику для українців. В умовах економічної кризи та постійного зростання цін дуже складно забезпечувати себе навіть продуктами першої необхідності, не кажучи вже про вітаміни.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube
Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Ціни на яблука

Середня вартість яблук "Айдаред" вкотре підвищилася – з 22,97 до 24,75 гривні за кілограм. Більш доступними залишаються українські яблука, що в середньому продаються по 19,60 гривні.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Ціни на апельсини

Цей цитрусовий фрукт трохи подешевшав, але загалом залишається не дуже доступним для гаманців українців. Середня вартість апельсинів знизилася з 73,93 до 71,53 гривні за кілограм. Апельсини преміум подешевшали з 59,05 до 58,15 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Ціни на банани

Смачний та корисний фрукт став ще дорожчим. Середній цінник піднявся із 64,90 до 65,40 гривні за кілограм. Вартість бананів коливається у межах 51,99-69,91 гривні за кілограм залежно від супермаркету.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 100 грамів по 36 грн: в Україні супермаркети оновили ціни на зелену цибулю, салат та печериці.

Також наш портал інформував, свято живота – трагедія для гаманця: як змінилися ціни на сало, буженину та ковбаски.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо та маринад.