Чи знаєте ви, що якщо у вас виникають проблеми з оплатою комунальних послуг в Україні, ви можете звернутися за допомогою? Це називається житловою субсидією.

Цікаво, що не лише українці мають на це право, а й іноземці, які перебувають на території країни законно та мають відповідні документи.

Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)
Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)

Для отримання субсидії необхідно надати низку таких документів, як:

  • договір про реструктуризацію заборгованості за комунальні послуги, довідка про внутрішнє переміщення особи (якщо це ваш випадок),
  • договір оренди, якщо ви винаймаєте житло.

Процедура подання документів залежить від місця проживання. Для реєстрованих чи задекларованих на певній адресі осіб потрібно звернутися до структурного підрозділу із соціального захисту населення або до ЦНАПу.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Внутрішньо переміщені особи мають звернутися за фактичним місцем проживання. Органи Пенсійного фонду України також ухвалюють документи незалежно від місця проживання.

Житлова субсидія розраховується на період із місяця звернення до закінчення опалювального сезону.

На сезон, що не опалюється, субсидія надається з 1 травня по 30 вересня, а на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Також наш портал інформував, що про дні на хліб не вистачає, іншим 50 пенсій – мало: хто може "будувати" такими виплатами і чому

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що не будь-яка підтримка справжня: чому отримання субсидії може стати помилкою.

Крім того, ми повідомляли, платіжки будуть більшими за пенсію: як можуть змінитися тарифи на газ