Українські супермаркети змінили ціни на деякі найпопулярніші молочні продукти. Скільки доведеться віддавати за твердий, плавлений, а також кисломолочний сир, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Один із найпопулярніших і корисних молочних продуктів є сир. Однак ціни на товари в цій категорії стають дедалі вищими.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на твердий сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% в середньому продається за 499,10 гривні за кілограм. Цінник збільшився на понад 23 гривні, якщо порівнювати з попереднім місяцем. Водночас сир твердий "Комо російський" 50% також не тішить доступністю. Середній цінник збільшився із 421,89 до 446,19 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ціни на плавлений сир

Сир плавлений "Весела Корівка" вершковий 38% уперше за останні місяці трохи зменшився у вартості. Середній цінник знизився з 18,92 до 18,50 гривні за 70 грамів.

Ціни на плавлений сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на плавлений сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на кисломолочний сир

Сир "Простонаше" 9% коштуватиме українцям дорожче, ніж минулого місяця. Середня вартість товару піднялася на 80 копійок - до 79,91 гривні за 300 грамів. У супермаркетах ціни на продукт коливаються в межах 77,40-81,99 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на кисломолочний сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кисломолочний сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, риба вам не по кишені: як змінилися ціни на оселедець, скумбрію, сардини та шпроти.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, м'яса в раціоні поменшає: експерти закликають готуватися до підвищення цін на свинину.