Українцям не стає простіше з купівлею продуктів - поки одні дешевшають, інші активно збільшуються в ціні. Така ж ситуація з популярною рибною продукцією. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети переглянули ціни на оселедець, скумбрію, а також популярні рибні консерви. Дещо обійдеться дешевше, ніж минулого місяця, але не обійшлося без подорожчання.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Ціни на рибу

Оселедець слабосолона досить різко додала в ціні. Середній цінник становить 164,33 гривні за кілограм, що на 13,5 гривні дорожче, ніж на місяць раніше. У деяких супермаркетах цінник на продукт сягає 205 гривень за кіло.

Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оселедець. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Скумбрія свіжоморожена коштуватиме українцям дещо дешевше. Середня вартість знизилася із 138,92 до 133,30 гривні за кілограм.

Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін

Ціни на консерви

Сардини натуральні в середньому продаються по 62,10 грн за 230 грамів, що приблизно на 1,7 грн дешевше, ніж минулого місяця. Ціни на продукт коливаються від 54,99 до 67,50 гривень залежно від торгової мережі.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Шпроти "Аквамарин" в маслі також стали доступнішими. Середня вартість товару знизилася з 72,73 до 66,85 гривні за 150 грамів.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, схуднемо або ми, або наші гаманці: супермаркети показали нові ціни на макарони, сардельки та батон.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, м'яса в раціоні поменшає: експерти закликають готуватися до підвищення цін на свинину.