Цінники на популярні продукти постійно змінюються і ця тенденція не завжди про підвищення. Якщо популярні гарніри опускаються в ціні, то ситуація з м'ясом трохи інша.

За останній місяць, ціна одного з видів м'яса опустилася на кілька десятків гривень, але інші таким прогнозом не тішать. Актуальна вартість свинини та яловичини, розміщена на порталі Мінфін.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Ціна свинини

За місяць, майже всі види свинини впали в вартості, подекуди на понад 20 гривень. Найдешевше українцям обійдеться грудинка та лопатка - по 164,5 гривні за кілограм. Трохи дорожче коштує підчеревина - 167 грн/кг та свинячі ребра - 182,20 грн/кг. Любителі шашлику купують кілограм за 204,58 гривні в середньому.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Вартість свинини.Фото: скрін Мінфін
Вартість свинини.Фото: скрін Мінфін

При цьому найвигідніша пропозиція в Ашані за 159,90 грн. А найдорожче обійдеться похід в Метро та Новус, де пропонують кілограм свинячого шашлику за 239 гривень.

Ціна яловичини

Ситуація з вартістю яловичини не оптимістична. За місяць, зросли ціни на всі представлені види м'яса. При цьому зростання подекуди становить майже 20 гривень.

Кілограм ребер обійдеться українцям в середньому в 162, 95 гривень. Найвигідніша ціна встановлена в Ашані, там продукт можна купити лише за 140 грн/кг.

Вартість яловичини. Фото: скрін Мінфін
Вартість яловичини. Фото: скрін Мінфін

Середня вартість яловичини гуляш зараз становить 271, 70 гривень за кілограм. При цьому найнижчі цінники встановлені на рівні 238,90 грн/кг в Ашані.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа зелень вам точно по кишені: супермаркети порадували цінами на зелену цибулю, петрушку та кріп

Раніше портал Знай інформував, страви будуть смачніші, а гаманець ціліший: кетчуп, майонез та томатна паста порадували здешевленням

Також наш портал повідомляв, покупку цитрусових краще відкласти: експерти попередили як зміниться вартість фруктів найближчим часом