Чекати до весни, щоби дозволити собі популярну зелень необов'язково, адже супермаркети знизили ціни на цю категорію продуктів. Про це свідчать дані моніторингу порталу "Мінфін".

У українських супермаркетах спостерігається зменшення вартості популярної зелені. Зелену цибулю, кріп і петрушку можна придбати за приємнішими цінами.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зелена цибуля

Середній цінник на зелену цибулю знизився з 36,47 до 29,23 гривні за 100 грамів. У супермаркетах ціни коливаються у межах 22,90-41,50 гривні залежно від торгової мережі. В той самий час цибуля порей відчутно додала вартості, середній цінник досяг 114,96 гривні за кіло.

Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Петрушка

70-грамовий пучок петрушки в середньому пропонується по 32,60 гривні, що лише на 15 копійок дешевше, ніж минулого місяця. Трохи більше, ніж на 2 гривні, подешевшав 100-грамовий пучок петрушки - до 33,40 гривні.

Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін

Кріп

Середня вартість кропу знизилася з 40,02 до 38,60 гривні за 100 грамів. У супермаркетах ціни на цю зелень стартують від 30,50 гривні та сягають 46,70 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелень. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лимони дешевшають, а виноград знову злітає в ціні: українцям показали скільки коштуватиме похід за фруктами.

Також наш портал інформував, до 272 грн за кіло: нові ціни на яловичину, сало та сосиски змусять затягнути пояси ще тугіше.

Крім того, ми писали, можна навіть заощадити: українців порадували нові ціни на крупи, макарони та олію.