В Україні зберігаються високі ціни на цитрусові. Проте, незабаром вартість цих фруктів може знизитись у зв’язку з деякими економічними факторами.

Через блокування Червоного моря хуситами, експорт може проходити не через Азію, а через Європу. Саме цей фактор і спричинить зниження вартості. Про це та прогноз на майбутнє пише видання agrotimes.

Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube
Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube

Аналітик плодоовочевого ринку Євген Кузик повідомив, що ситуація з цінами на цитрусові може найближчим часом змінитись на краще для споживачів. В Україні покупці можуть спостерігати високі ціни на цитрусові через неврожай у Європі у цьому році, особливо в Іспанії. Однак через блокаду Червоним морем ситуація має змінитись.

"Через діяльність єменських хуситів експорт апельсинів з Єгипту до країн Азії практично зупинився. І єгипетські експортери можуть збільшити присутність у Європі, зменшивши ціни на ринку" – зауважив Євген Кузик.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Апельсин. Фото: Youtube
Апельсин. Фото: Youtube

Зараз цитрусові на рівні з бананами є основними фруктами, які у зимовий період мають популярність. Ціни на мандарини також досить високі, але нижчі за минулорічні. Така тенденція стосовно пов’язана зі збільшенням виробництва у Туреччині.

Банани також дорожчають на ринку, але через заборону імпорту з Еквадору до росії ситуація також може змінитись. Ринку Африки доведеться швидко переорієнтовуватись на нові ринки збуту у зв’язку з цією ситуацією.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, каша з бутербродом - для заможних? Українські супермаркети оновили ціни на молоко, масло та сметану

Раніше наш портал інформував, у це важко повірити, але ціни на продукти круто змінилися: що стало дешевшим

Також портал Знай повідомляв, буряк та капуста дешевшає, а цибуля дорожчає: у скільки обійдуться популярні овочі наприкінці зими