З початком 2024 року зазнав змін мінімальний страховий внесок для купівлі одного місяця трудової діяльності. Про це пише "На Пенсії".

Мінімальна заробітна плата починаючи з 1 січня зросла до 7100 гривень. Відповідно до цього зріс у ціні і мінімальний страховий внесок. Він становить 22% від мінімалки. Зараз для того, щоб докупити собі стаж варто за один місяць заплатити 1562 гривні.

Трудовий стаж
Трудовий стаж

Згідно з закладеними змінами на 2024 рік, ще одне підвищення заробітної плати очікує українців вже з 1 квітня. Тоді підвищити її планують до 8000 гривень. Це означає, що попереду збільшення пенсійного внеску до суми 1760 гривень.

Скільки коштує найбільший страховий внесок

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Закон визначає максимальний розмір страхових внесків. Цей же внесок розраховується як 22% від 15 мінімальних заробітних плат. З першого січня цей внесок буде становити 23430 гривень, а з квітня – 26400 гривень.

Як докупити пенсійний стаж
Як докупити пенсійний стаж, OnPress.info

Добровільна участь у системі пенсійного страхування доступна всім громадянам України – працюючим та ні. Внесок на добровільній засаді можете купляти не лише для себе, але і для іншої людини. Ці люди обов’язково повинні бути зареєстровані у Пенсійному Фонді. Але варто пам’ятати:

  • Періодичність та сума виплат залежить від можливостей людини. Тому громадянин самостійно визначає такі речі;
  • Щоб застрахувати повний місяць, розмір повинен бути не менший мінімального;
  • До стажу зараховується той місяць, за який надійшли кошти на рахунок ПФУ.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, клієнти "Ощадбанку" обурені щомісячними списаннями: "Ніяк не відключити"

Раніше наш портал інформував, незначні помилки можуть коштувати пенсії: на що українцям треба звернути увагу

Також портал Знай повідомляв, субсидія без договору оренди та прописки: у ПФУ пояснили, хто зможе оформити