Українці, які вимушено залишили свої домівки через бойові дії та переселились до більш безпечних місць, мають право на субсидію. Виплати таким громадянам призначається незалежно від того, чи зареєстровані вони на новому місці проживання.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного Фонду України.

У фахівців пенсійного органу поцікавилися, чи є можливість отримувати субсидію у тому випадку, якщо оплачуєш усі рахунки за комунальні послуги, однак будинок чи квартира тобі не належить.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

"Чи має право на житлову субсидію сім'я, яка проживає в будинку, який не є їхньою власністю, і оплачує всі рахунки?", - запитують українці.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У ПФУ пояснили, що субсидія призначається одному з членів домогосподарства, які не зареєстровані (не задекларовані) у житловому приміщенні, але фактично проживають у ньому на підставі договору найму.

Тобто оформити виплати можна надавши відповідну заяву, декларацію та договір на оренду житла.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Однак фахівці зауважують, що без угоди на оренду, субсидію мають право призначити лише у тому випадку, якщо у оселі мешкають внутрішні переселенці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, житлова субсидія у 2024 році: нові зміни, які можуть вплинути на призначення допомоги.

Також наш портал інформував, нові цифри у платіжках доводитимуть до відчаю: у НБУ попередили, які послуги подорожчають.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, по 500 гривень щомісяця: хто з українців отримає компенсацію на оплату комуналки.