Протягом цього року тарифи на електроенергію можуть зрости у два рази. Перше підвищення варто чекати влітку, а наступне вже восени. Про це розповів експерт з питань ЖКП Олег Попенко для 24 каналу.

Хоча уряд і запевняв про незмінність тарифів, їх все ж, доведеться підвищити. Про це вже говорять офіційні особи, але запевняють, що зараз ніхто цього робити не буде. Проте, здорожчання світла може відбутись вже весною, або влітку.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

За словами експерта, вартість може збільшитись суттєво.

"Наскільки я знаю, у 2024 році планується, що ціни на електроенергію зростуть двічі за рік. Тобто одне зростання буде орієнтовно 1 травня – 1 червня, а друге 1 жовтня або 1 листопада. Як показує практика, от минулого року з 1 червня підняли тарифи перший раз, а потім 1 листопада вирішили не піднімати. Проте цього року в планах таке зростання тарифів є" – відповів він.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

За попереднім прогнозом на першому етапі вартість буде коливатись від 3,5 гривень до 4. На другому від 5,5 до 6 гривень. Наразі тариф за кіловат годину становить 2,64 гривні.

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

А от під час опалювального сезону тарифи мінятись не будуть. Про це нагадали офіційні джерела. Зумовлено це тим, щоб українцям легше було пройти цей опалювальний сезон. Підвищення тарифів називають економічно обґрунтованим, адже наразі тарифи не відповідають реальній вартості електроенергії. Також на підняття цін на електроенергію для побутових споживачів впливає і заборгованість, яка сформувалась під час війни.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, платити за комуналку можна вдвічі менше: кого з українців не розорять платіжки

Раніше наш портал інформував, вода та водовідведення – дорожчає: на які тарифи варто чекати українцям вже у квітні

Також портал Знай повідомляв, не 6 грн за кВт, але платіжки будуть болючими: на скільки можуть підняти тариф на електроенергію