Українцям анонсували можливе подорожчання електроенергії до 6 гривень за кіловат. Проте експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук вважає, що тариф зміниться не так кардинально. Скільки доведеться платити за світло у 2024 році, фахівець розповів в ефірі "КИЇВ24".

Юрій Корольчук прокоментував заяву депутата Нагорняка, за словами якої, тариф на електроенергію у 2024 році підніме до 6 гривень за кВт/год. На думку експерта, такого підвищення не буде, але платити за світло доведеться значно більше - за тарифом 3,5-4 гривні за кВт/год.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Водночас Юрій Корольчук заявив, що вважає неправильним підвищення тарифів для населення в умовах війни. В умовах зниження доходів та безробіття українці просто не зможуть оплачувати рахунки, що призведе до ще більшого зростання боргів.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

До кінця опалювального сезону уряд обіцяє не переглядати тарифи на комуналку, в тому числі на електроенергію. Чинний тариф для населення становить 2,64 гривні за кВт/год. В той самий час власники багатозонних лічильників можуть платити і за пільговим тарифом, який діє в нічний час.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, звідки взялися 35 мільярдів боргу: експерт запевнив, що українці вчасно оплачують комуналку.

Також наш портал інформував, тарифи на газ: скільки доведеться платити у лютому і коли може відбутися підвищення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що показники лічильника будуть вважатися недійсними: комунальники попередили всіх українців.