У Дніпрі почався період, коли амброзія почала розкидати пилок, а значить, алергікам варто бути вкрай обережними. Як з цим боротися і застерегти себе від згубних наслідків, розповідає видання "Інформатор".

Читайте Знай в Google News!

Серпень є буквально пекельним періодом для алергіків, оскільки амброзія починає розкидати пилок. Цією страждай-травою обростають двори житлових будинків, дитячі майданчики, алеї та пустирі. Але навіть якщо ви, повністю знищили амброзію на своїй ділянці, ризик все одно є, адже трава здатна рознести пилок на далекі відстані.

Відомо, що в пилку амброзії перебуває сильний алерген, який швидко руйнує захисний бар'єр слизових оболонок носа і очей. Він може викликати чхання, сльозотечe, кон'юнктивіт, погіршення зору, першіння в горлі, свербіж, почервоніння шкіри і підвишення температури тіла.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для тих, чиє тіло особливо вразливе перед алергенами, важливо усунути контакт з даною рослиною. Необхідно повністю знищити амброзію біля свого будинку або звернутися в комунальні служби, якщо ви проживаєте в багатоквартирному будинку.

У кращому випадку, рослину необхідно усунути ще до початку цвітіння, але якщо цього зробити не вдалося, то краще зайнятися цим прямо зараз, адже мучитися від пилку доведеться мінімум місяць.

Прибирати амброзію самостійно не варто якщо у вас є сильна алергія. Якщо ви все ж вирішили вийти на суботник, то рекомендуємо вам запастися антигістамінними препаратами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі жителі одного з житлових масивів помітили унікальне явище-гало.

Як повідомляв портал Знай.иа, у середу, 26 серпня, уряд України в ході засідання вжив низку обмежувальних карантинних заходів, які також торкнуться і Дніпропетровської області.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі вже наступного місяця планують відкрити планетарій, який закривався на тотальну реконструкцію.