В Дніпрі і області в найближчі дні очікується нестерпна спека – стовпчик термометра підніметься до 37 градусів. Відповідною інформацією поділилася прес-служба ГУ ДСНС в Дніпропетровській області.

Повідомляється, що в Дніпропетровській області в період з 3 по 9 липня оголошено попередження про метеорологічні явища – очікується надзвичайна пожежна небезпека 5 рівня. У зв'язку з цим жителям заборонено влаштовувати відпочинок на природі з використанням вогню. Лише за останній тиждень рятувальники повідомили про декілька десятків пожеж в екосистемах області.

У Дніпрі очікується нестерпна спека / скріншот з відео

Прогноз погоди на найближчі дні:

3 липня очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер буде слабким – до 5-10 м/с. Нічна температура повітря в області складе 16-21 градуси, а вдень – 31-36 градусів тепла. У Дніпрі вночі очікується 18-20 градусів, а вдень – 31-33 градусів тепла.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

4-5 липня прийде невелика хмарність, але без опадів. Вітер залишиться слабким – до 5-10 м/с. Температура повітря вночі сягатиме 18-23 градусів, а вдень підніметься до 32-37 градусів тепла.

Дніпрянам порадили пити побільше води і купатися у водоймах по можливості. Слід уникати алкогольних і газованих напоїв і пересиджувати будинку самий жаркий період – з 14 до 16 годин. Для прогулянки варто вибирати вільну легкий одяг і обов'язково одягати головний убір.

Нагадаємо, що в Дніпрі перекрили вулицю через усунення аварійних дерев.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі встановили арт-об'єкт "Pixel Wall".

Також Знай.иа писав, що з Дніпропетровської області поїдуть поїзда на південь.