Про це попередив Степан Гавриш, ексзаступник секретаря РНБО, у недавньому інтерв'ю на одному з телеканалів. Він підкреслив, що зима 2025-2026 років може стати найтяжчим періодом за всю історію війни.

"2025 рік, а особливо зима 2025-2026 року, будуть найскладнішими в історії війни", — заявив Гавриш.

Гавриш закликав українців готуватися до холодів, наголошуючи на необхідності запасатися всім необхідним для обігріву та зменшити залежність від централізованого постачання тепла.

Електромережі. Фото: Знай. UA
Електромережі. Фото: Знай. UA

Ексзаступник секретаря РНБО також підкреслив, що не варто розраховувати на стабільні поставки електроенергії та тепла з країн Європи. В нинішніх умовах кожна країна прагне забезпечити свої потреби, що може призвести до дефіциту ресурсів для України.

Популярні новини зараз
Зима без газу та світла: українцям рекомендують підготуватися до непростого опалювального сезону Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть
Показати ще

В умовах енергетичної кризи велике значення матиме свідоме та економне споживання енергоресурсів кожним громадянином. Обмеження використання електроприладів, оптимізація опалення та відповідальне ставлення до використання води — все це допоможе зменшити навантаження на енергосистему країни.

Вугілля, дрова, газові балони та інші альтернативні джерела обігріву можуть стати рятівними у випадку перебоїв з централізованим опаленням.

Важливо утеплити житло та мінімізувати втрати тепла. Інвестиції в енергоефективні вікна, двері та ізоляційні матеріали можуть значно покращити ситуацію.

Генератори, сонячні панелі та акумулятори здатні забезпечити необхідну електроенергію в критичних умовах.

Нагадаємо, Перспективи похмурі: як Україна планує вийти з енергетичного глухого кута

Раніше ми розповідали, що В Україні не зʼявляться нові ТРЦ: у чому причина

Також, "Ви проїли гроші": кожній квартирі тепер цинічно пропонують заплатити по 4 тисяч доларів, щоб бути зі світлом