В українських пенсіонерів можуть забирати частину виплати. Такі "санкції" застосовуються в рамках чинного законодавства, якщо людина своєчасно не повідомила про певні зміни. Про це попереджає ПФУ.

Фахівці Пенсійного фонду попереджають, що, щоб уникнути втрати частини виплати, кожен пенсіонер зобов'язаний дотримуватися правил та інформувати ПФУ про зміни, що впливають на розмір або право отримання пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Наприклад, пенсіонер повинен повідомляти про працевлаштування, звільнення чи зняття з обліку як фізичної особи-підприємця. Ці нюанси впливають на розмір пенсійної виплати і в результаті може виникнути переплата, яку доведеться повернути.

Якщо українець отримує пенсію за вислугу років, то у разі облаштування на посаду, яка дає право на таку пенсію, виплата припиняється на весь період роботи. Не повідомивши ПФУ, пенсія якийсь час може нараховуватись, але потім її доведеться повернути.

Популярні новини зараз
"Vodafone" зробив важливе попередження, яке обурило українців – в чому причина Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови 5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Пенсіонери, які мешкають на території радіоактивного забруднення, отримують доплату до пенсії. У разі зміни місця проживання людина зобов'язана передавати інформацію до ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "елітна" пенсія в Україні: як заслужити виплати, яких вистачатиме не лише на комуналку.

Також наш портал інформував, замість пенсії дадуть соцдопомогу: виживати доведеться на копійки, яких і на хліб не вистачить.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні до кінця 2024 року пенсіонери з "мінімалкою" отримуватимуть надбавки: хто у списку.