Українці, які завзято ігнорують платіжки та попередження про заборгованість, можуть зіткнутися із катастрофічними наслідками для свого гаманця. Про це розповіли фахівці "Облтеплокомуненерго".

Побутовим споживачам, які мають заборгованість за комунальні послуги, настійно рекомендують не затягувати з погашенням боргу. Згодом ситуація може лише погіршитися, а заплатити все одно доведеться.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Комунальники пояснюють, що якщо домогосподарство накопичило борг, то незабаром справу можуть передати до суду. У такому разі до суми боргу додаються судові збори, інфляційні втрати, пеня та інші санкції.

Якщо споживач не виплачує встановлену суму, то вже за 10 днів інформація передається до виконавчої служби. У такому разі боржнику можуть заблокувати банківські картки або накласти арешт на майно. Крім того, до суми боргу додадуться ще й витрати виконавчого провадження.

Популярні новини зараз
Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло
Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Отже, набагато простіше та дешевше просто сплатити заборгованість, а не доводити справу до суду. Якщо коштів на оплату боргу немає, то споживач може звернутися до постачальника послуг для укладання договору про реструктуризацію та розбити суму на кілька частин.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борги за комунальні послуги: кому їх можуть списати в умовах воєнного стану.

Також наш портал інформував, доведеться витрушувати скарбнички: ЖЕКи анонсували подорожчання квартплати.

Крім того, ми писали, тепер ще й вода та опалення: українців можуть чекати неприємні сюрпризи у платіжках.