Комунальникам дозволили нараховувати пеню, відключати послуги та звертатися до суду, щоб мотивувати споживачів оплачувати рахунки, але деякі підприємства пішли ще далі.

У місті Лозова на Харківщині місцеве комунальне підприємство "Тепловодосервіс" витратить 3,6 мільйона гривень, щоб стягнути заборгованість за ЖКП. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube
Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

За даними в системі публічних закупівель ProZorro, комунальне підприємство уклало договір із ТОВ "Служба стягнення заборгованості" для стягнення простроченої заборгованості з побутових споживачів за надані послуги.

У договорі зазначено, що у реєстрі боржників перебуває 916 споживачів, а загальна сума заборгованості становить 18,2 мільйона гривень. При цьому на послуги колекторів підприємство витратить 3,65 мільйона гривень. Послуги зі стягнення заборгованості надаватимуться до 30 листопада 2024 року.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло
Показати ще

Тендер на послуги зі стягнення боргів. Фото: скрін ProZorro
Тендер на послуги зі стягнення боргів. Фото: скрін ProZorro

Цікаво, що цю закупівлю підприємство оголошує вдруге. Вперше торги так і не розпочалися, адже ніхто не відгукнувся на тендер. Але й цього разу не без нюансів – договір укладено без проведення аукціону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борги за комунальні послуги: кому їх можуть списати в умовах воєнного стану.

Також наш портал інформував, як уникнути арешту майна: чому листування на родичів може виявитися поганим варіантом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відключення, штрафи та судові позови: українців почали суворо карати за комунальні борги.