Після призначення житлової субсидії може виникнути низка обставин, за яких допомогу можуть скасувати. Одна з них – несплата аліментів. Про це нагадали у Міністерстві юстиції.

Постановою Кабінету Міністрів України № 807 від 14.08.2019 року визначено, що виплату субсидії можуть зупинити громадянам, які позбавили своїх дітей грошової підтримки.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Житлова субсидія не надається, якщо особа систематично не сплачує аліменти та накопичила заборгованість більш ніж за три місяці. При цьому відповідна інформація має бути у реєстрі боржників.

"Якщо відомості про особу внесено до Єдиного реєстру боржників, і вона має заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці – субсидія від держави не надається", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У Міністерстві юстиції наголошують, що в цій нормі є деякі винятки з правил. Наприклад, несплата аліментів не може стати причиною скасування субсидії особі, яка страждає від алкогольної або наркотичної залежності. Однак це має підтверджуватись довідкою з медустанови.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зареєстрований, але не проживає: як отримати субсидію, якщо родич живе в іншому місці.

Також наш портал інформував, ризикуєте залишитися без світла та води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима в першу чергу.