Водоканали працюють і в умовах енергетичної кризи, але в осінньо-зимовий період можуть розпочатися перебої з водопостачанням. Це пов'язано з можливим збільшенням відключень світла. Таку заяву зробив голова Асоціації "Укрводоканалекологія" Олександр Шкінь.

Українські водоканали обладнані генераторами, щоб продовжувати роботу навіть при відключеннях електроенергії. Однак восени та взимку споживачі мають бути готові до перебоїв з водопостачанням та проблем з каналізацією.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Якщо відключення світла будуть більш тривалими, то підприємства не зможуть продовжувати безперебійну роботу.

"Навіть за наявності генераторів вода не буде постачатися безперебійно в мережах, якщо будуть тривалі відключення електроенергії. І тут питання не тільки у воді, а й у водовідведенні", - заявив фахівець.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Відключення води. Фото: скрін youtube
Відключення води. Фото: скрін youtube

Олександр Шкінь наголосив, що ситуація у водопровідній галузі краща, ніж в енергетичній. Проте він порекомендував українцям, мати вдома не лише заряджений повербанк чи генератор, а також запас води як питної, так і технічної.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, штраф - 6000 гривень: водоканальники попередили "підприємливих" домовласників.