У зимовий період українці можуть бути зі світлом лише по 4 години на добу або навіть менше. Про це заявив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук, пише CNN.

Наступної зими відключень електроенергії уникнути не вийде. На даний момент головне завдання звести їх до мінімуму.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

За словами Дмитра Сахарука, якщо у найближчі 120 днів не вжити заходів щодо відновлення енергосистеми, то взимку більшу частину доби українцям доведеться сидіти без світла.

Директор ДПЕК прогнозує, що у гіршому випадку побутові споживачі зможуть користуватися електроенергією менш ніж на 4 години на день.

Популярні новини зараз
Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone
Показати ще

Відключення світла, фото: YouTube
Відключення світла, фото: YouTube

"Якщо ми не відновимо існуючі пошкоджені електростанції, якщо ми не покращимо пропускну спроможність інтерконекторів, якщо ми не збудуємо ці розподілені генератори, принаймні в деяких місцях… тоді люди матимуть електроенергію менше ніж чотири години на день", - заявив Сахарук.

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що російські окупанти не припиняють атаки на енергооб'єкти України, проте експерти вважають, що зимових блекаутів можна уникнути. Втім, все зводиться до того, скільки об'єктів вдасться відновити до початку опалювального сезону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Також наш портал інформував, космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світло має "перевиховати" споживачів.

Крім того, ми писали, скільки ще доведеться зазнавати відключення електроенергії: українців приголомшили прогнозом.