Платіжки за електроенергію можуть бути скромнішими, якщо переглянути підхід до використання не тільки кондиціонера чи бойлера, але й пральної машинки. Про це йдеться у матеріалі видання telegraf.

Середнє споживання пральної машинки – близько 0,8-1,5 кВт електроенергії на годину. Якщо прати 2-3 рази на тиждень по 3 години при споживанні 1,5 кВт, то за місяць може набігти 54 кВт. Це додаткові 230 гривень у платіжці.

Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube
Платіжки за електроенергію Фото: скрін youtube

Однак витрата електроенергії можна значно зменшити, а отже, і суму в платіжці. Для цього слід дотримуватися кількох простих правил.

По-перше, не варто перевантажувати пральну машинку. Це може знизити якість прання, і, можливо, процедуру доведеться повторювати, а це додаткові витрати не тільки електроенергії, а й води. Експерти радять покласти руку поверх речей у барабані – якщо вона не вміщається, то трохи одягу потрібно вийняти.

Популярні новини зараз
Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Сучасні пральні машинки мають програми з економії води та електроенергії. Ці функції слід використовувати. Крім того, фахівці рекомендують прати за більш низької температури, якщо дозволяє тип тканини, це сильно зменшує енергоспоживання.

Поки що літо – варто відмовитися від режиму сушіння, який збільшує витрату електроенергії. Речі можна вивісити на балконі та сонце швидко їх висушить, а головне – безкоштовно.

Якщо в будинку встановлено двозонний лічильник, прати речі краще з 23:00 до 7:00. У цей період діє "нічний" тариф, який на 50% нижчий – 2,16 гривні за кВт/год.

Раніше портал Знай повідомляв, двозонний та тризонний лічильник: чи вигідно встановлювати після подорожчання електроенергії.

Також наш портал інформував, кондиціонер у квартирі: як економити електроенергію без втрати комфорту.

Крім того, ми писали, українцям доведеться частіше сидіти без світла: як економити електрику з бойлером у квартирі.