Накопичувати борги за комунальні послуги вкрай небезпечно, адже постачальники знову можуть нараховувати пеню, відключати послуги та навіть примусово стягувати плату через суд. Проте, деяким споживачам це не загрожує.

У Департаменті правового забезпечення Дніпровської міської ради розповіли, у яких випадках борг за комуналку не нараховується або може бути списаний.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

В умовах воєнного стану в Україні заборонено стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги, що виникла після 22.02.2022. Це стосується мешканців територій, на яких продовжуються бойові дії та населених пунктів тимчасово непідконтрольних Україні.

Також борги за комуналку не повинні нараховуватись українцям, житло яких було пошкоджене чи зруйноване. Якщо власнику такого житла нарахували заборгованість, то постачальник має провести перерахунок.

Популярні новини зараз
Чоловікам дали час "видихнути" до 9 листопада: що далі В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози 10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube
Пошкоджений будинок. Фото: скрін youtube

"Після заяви громадянина органи місцевого самоврядування проводять обстеження стану житла та оцінюють пошкодження. Комунальні підприємства автоматично отримують інформацію про пошкоджене та зруйноване житло від органів місцевого самоврядування. У разі нарахування плати за ЖКП має відбутися коригування", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прострочили платіжку за воду: за якої заборгованості загрожує відключення.

Також наш портал інформував, доведеться витрушувати скарбнички: ЖЕКи анонсували подорожчання квартплати.

Крім того, ми писали, тепер ще вода та опалення: українців можуть чекати неприємні сюрпризи у платіжках.