Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили цінники на продукти із "бутербродного" набору.

Зокрема, йдеться про твердий сир, варену ковбасу та батони. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Mifnin.

Багато хто любить починати свій ранок з бутербродів із чаєм чи кавою. Проте зазначимо, що для тих, хто воліє робити їх із ковбасою та сиром, є погана новина. Справа в тому, що їхня вартість у порівнянні з минулим місяцем значно підскочила. Особливо це стосується деяких видів сиру.

Вартість вареної ковбаси

Зокрема, варена ковбаса Алан докторська подорожчала з 363,88 грн/кг до 377,84 грн/кг. 400 грам ковбаси Алан молочна коштуватиме 133,03 грн, замість 131,95 грн. А ось варена ковбаса Глобине докторська, навпаки, знизилася в ціні з 267,55 грн/кг до 29,00 грн/кг. Тут зверніть увагу, що на полицях різних супермаркетів вартість може відрізнятись (дивіться статистику нижче).

Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin
Ціни на варену ковбасу, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих Пільговий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" пояснили, як підключити
Показати ще

Вартість твердого сиру

Тим часом цінник на твердий сир Звени Гора голландський 45% злетів з 427,46 грн/кг до 487,97 грн/кг. При цьому, якщо в Ашані він продається по 479,90 грн/кг, то в Метро доведеться віддати 499,10 грн/кг.

Проте вартість твердого сиру Комо російський традиційний 50% порівняно з минулим місяцем знизилася з 425,16 грн/кг до 416,19 грн/кг.

Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin
Ціни на твердий сир, скріншот: Minfin

Вартість батону

А ось хліб, зокрема батон, встиг трохи подорожчати. Так, батон "Румянець" нарізка 450 гр продається в Metro - 22,80 грн., Novus - 25,99 грн. Середня ціна: 24,40 грн. А ось батон київський нарізка 500 гр продається в Auchan – 28,30 грн., у Megamarket – 30,50 грн. Середня ціна: 29,40 грн.

Ціни на батон, скріншот: Minfin
Ціни на батон, скріншот: Minfin

Нагадаємо, енергетичний колапс загрожує м'ясу та яйцям: може вдарити по кишені покупців.

Раніше повідомлялося, віддамо набагато більше грошей: сир, сардельки та буженина знову подорожчали.

Також, кіло від 23 грн: супермаркети змінили ціни на борошно, цукор та сіль.