Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії для мешканців Харківської області збільшиться зі 106 грн. до 530 грн. на місяць.

Урядом України було ухвалено рішення збільшити розмір пільг та субсидій на електроенергію для одержувачів Харкова та Харківської області на неопалювальний сезон-2024 (з травня по вересень включно).

Про це повідомили фахівці "Юридичного порадника для ВПО".

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Так, за їхніми словами, з 10 травня в Україні почала діяти Постанова Кабміну №521 від 8 травня 2024 року. Цей документ збільшив розмір субсидії та пільг для певних груп населення у періоди, коли опалення не потрібне.

Популярні новини зараз
Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Для тих, хто проживає в житлових приміщеннях у Харківській області, для визначення розміру пільги або субсидії на оплату послуг з електропостачання в період неопалюваного сезону 2024 року (з 1 травня 2024 року по 30 вересня 2024 року), використовуються соціальні стандарти із застосуванням коефіцієнта збільшення 5 разів.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Тобто, середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії збільшиться зі 106 грн. до 530 грн. на місяць, пільги з 74 грн. до 370 грн.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

При цьому юристи наголошують, що додатково звертатися по перерахунок субсидій не потрібно. Перерахунок розміру субсидій та пільг для мешканців Харкова та Харківської області, які підпадають під дію цієї постанови, буде здійснено Пенсійним фондом України автоматично.

Нагадаємо, українці вимагають знизити тариф на електроенергію: людям навіть їсти не приготувати.

Раніше повідомлялося, пенсіонерам встановлять нові правила: не кожен зможе собі дозволити.

Також, не лише на комуналку: яку субсидію можуть отримати українці.