У Чернівцях багато власників квартир з індивідуальним опаленням стикаються із проблемою накопичення боргів через несплату за обігрів загальних приміщень у будинку.

Організація "Чернівцітеплокомуненерго" повідомляє, що частина власників робить це через незнання, не усвідомлюючи свою відповідальність перед загальними витратами на опалення.

знижка на опалення
знижка на опалення

Нормативна база підтверджує, що відключення централізованого опалення не звільняє від обов'язку оплати за опалення загальних приміщень. Однак більшість власників ігнорують рахунки та попередження про борги.

Ці ситуації призводять до того, що "Чернівцітеплокомуненерго" змушена звертатися до суду. У 2024 році було розглянуто 352 справи, внаслідок яких суд ухвалив рішення на користь організації, та заборгованість була стягнута.

Популярні новини зараз
В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Українців змусять повернути допомогу – кого заженуть у мінус Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

"Не тягніть – сплатіть борги. Адже згідно з судовим наказом вам можуть заблокувати рахунки, а ще доведеться платити судовий та виконавчий збір", – зазначають у компанії.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як вижити без холодильника та електроплити при відключенні світла - підготуйтеся заздалегідь

Також наш портал інформував, що " Глюк" ПриватБанку залишає українців без грошей: поклав 5 тисяч гривень, а отримав "бублик"

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що зміниться ще одна комунальна платіжка: українцям хочуть підняти тарифи на вивіз сміття