Після збільшення тарифу на електроенергію Пенсійний фонд України автоматично перерахує розмір субсидій для громадян. За інформацією прес-служби, з 1 червня 2024 року встановлено єдиний тариф на електроенергію для населення у розмірі 4,32 грн/кВт*год.

Збільшення тарифу призвело до підвищення розміру субсидії на 218,40 грн., компенсуючи таким чином збільшення вартості послуг з електропостачання з початку червня.

Виплата субсидій 2024
Виплата субсидій 2024

Щоб визначити розмір субсидії, потрібно вирахувати розмір обов'язкового платежу від суми плати за послуги. Розмір плати за ЖКП визначається у межах соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, встановлених Урядом.

Середньомісячний сукупний дохід домогосподарства визначається шляхом поділу сукупного доходу всіх членів домогосподарства за два квартали на кількість місяців.

Популярні новини зараз
Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Відключення газу: які будинки залишаться без постачання В школах з’являться нові класи: навчатимуться не всі
Показати ще

Обов'язковий відсоток платежу за ЖКП (частка доходу) для домогосподарства обчислюється за формулою, встановленою Урядом.

Варто нагадати про 1,73 гривні за кВт: хто може платити лише 40% від нового тарифу на світ

Раніше ми писали про те, що масова мобілізація комунальників може паралізувати міста України.

Крім того, Знай.ua повідомляв, 4,32 гривні за кВт - не "цінова стеля": тарифи можуть підняти ще вище