В Україні можуть ще раз переглянути тарифи на електричну енергію. Про це натякнув перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк в інтерв'ю Radio NV.

Ярослав Железняк заявив, що українцям перерахують житлові субсидії відповідно до нового тарифу на світло. Водночас він додав, що ситуація з відключеннями найближчим часом на краще не зміниться.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Також чиновник не відкидає, що може виникнути необхідність ще раз підвищити тарифи на електричну енергію.

"У нас розрив за військовими витратами у 200 мільярдів, станом на зараз. Там гроші нізвідки не візьмуться. Дай Боже, щоб нам не довелося ще більше піднімати [тарифи]", - заявив нардеп.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що з 1 червня українці платять за електроенергію по 4,32 гривні за кВт/год. Також збільшився "нічний" тариф для власників двозонних лічильників – 2,16 гривні за кВт/год.

На опалювальний період уряд встановить пільговий тариф 2,64 гривні за кВт для громадян, які опалюють житло за допомогою електрики. Проте за умови споживання не більше ніж 2000 кВт на місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як заощадити гроші з новим тарифом на світло: енергетики дали кілька порад.

Також наш портал інформував, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка.