Комунальні послуги забиратимуть ще більше грошей. Для частини українців підвищили тарифи одразу на дві важливі послуги.

Так, у місті Здолбунів, що на Рівненщині, оголосили про подорожчання централізованого водопостачання та водовідведення. Нові тарифи показали на офіційному сайті міської ради.

Тариф на воду. Фото: скрін
Тариф на воду. Фото: скрін

У місцевому водоканалі аргументували перерахунок цін на послуги низкою незалежних від підприємства причин. Зокрема через подорожчання електроенергії для всіх категорій споживачів, зростання мінімальної зарплати, а також збільшення цін на паливо, реагентів та запчастин.

Також наголосили, що з 2022 року водоканал тричі перераховував тарифи на послуги для бюджетних установ та інших споживачів, але при цьому подорожчання не стосувалося населення. На цей раз, щоб забезпечити роботу підприємства, з'явилася гостра потреба підвищити ціни й для побутових споживачів.

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

У Міськраді заявили, що з 1 червня 2024 року вартість централізованого водопостачання для населення становитиме 25,68 гривні за кубометр. Водовідведення подорожчає до 51,67 гривні за кубометр. Разом за послуги доведеться віддавати – 77,35 гривні за куб води та стоків.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зміниться ще одна комунальна платіжка: українцям хочуть підняти тарифи на вивіз сміття.

Також наш портал інформував, доведеться митися у річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, ми писали, з такими платіжками доведеться влаштовуватися на другу роботу: тариф піднімуть більш ніж удвічі.