Після оформлення субсидії може настати низка обставин, за яких допомогу можуть скасувати. У деяких випадках це може бути одержання спадщини. Пенсійний фонд розповів, як не втратити виплати.

До ПФУ звернулася пенсіонерка, яка отримала у спадок будинок. Вона поцікавилася, як ці обставини можуть вплинути на житлову субсидію.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Фахівці відомства пояснили, що якщо у володінні субсидіанта одне житлове приміщення, не враховуючи житла, отриманого у спадок, він може претендувати на субсидію. Однак за умови, що жодне із житлових приміщень не здається в оренду. Це необхідно підтвердити відповідним документом.

"Ваше право на субсидію зберігається за умови, що жодне з житлових приміщень, яке перебуває у власності (у тому числі, на яке оформлено право на спадщину), не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства", - пояснили в ПФУ.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій у липні – кому можуть підняти виплати Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що українцям невдовзі автоматично перерахують субсидії у бік збільшення. Це пов'язано із підвищенням тарифу на електричну енергію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прийшло лихо, звідки не чекали: кого з українців можуть змусити повернути частину субсидії.

Також наш портал інформував, з 1 червня новий порядок отримання субсидій: кого торкнуться зміни.

Крім того, ми писали, яка пенсія матиме особи на повному державному утриманні: особливості для різних категорій.