Через тривалі відключення електроенергії в деяких населених пунктах виникли труднощі з водопостачанням. Так, споживачів закликають заощаджувати не лише світло, а й холодну воду.

Ця проблема спостерігається у Київській області, зокрема у Білогородці. Про це повідомив голова громади Антон Овсієнко у своєму Telegram.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Подача води до будинків мешканців ускладнилася через тривалі відключення електроенергії в Київській області. Перерви в електропостачанні досягають 12-14 годин, а деякі споживачі сидять без світла добу.

Щоб забезпечити людей питною водою, виділили додаткові генератори та запустили додаткові свердловини, проте споживачів закликають заощаджувати ресурс, зокрема не використовувати для поливу своїх ділянок. Порушникам загрожують відключення.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Сезон поливу зелених насаджень. Фото: скрін youtube
Сезон поливу зелених насаджень. Фото: скрін youtube

"В іншому випадку будемо змушені рішенням виконавчого комітету ввести заборону на використання питної води з системи централізованого комунального водопостачання для зрошування (поливу) газонів, парників, городів, садів та присадибних ділянок з накладанням штрафів за недотримання вимоги або від'єднання абонентів від мережі", - заявив Антон Овсієнко.

Споживачів також закликали створити запаси як питної, так і технічної води, а також мінімізувати використання потужної побутової техніки.

Раніше портал Знай повідомляв, скільки ще доведеться терпіти відключення електроенергії: українців приголомшили прогнозом.

Також наш портал інформував, українцям радять переїжджати: у багатоповерхівках узимку вижити буде складно.

Крім того, ми писали, українці "захлинуться" у боргах за комуналку: експерт поділився похмурим прогнозом.