Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Важливо знати відповідь на гостре запитання – чому деякі українці не мають права на отримання вікових доплат до пенсії. Так, представники ПФУ пояснили, кому не нараховуватимуть такі виплати.

Українським пенсіонерам, згідно із законодавством, належить доплата до пенсії після досягнення певного віку. Однак, на додаткові виплати можуть розраховувати не всі, оскільки існують певні обмеження.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Які доплати передбачені для пенсіонерів

Відповідно до законодавства, після досягнення певного віку передбачено такі щомісячні доплати до пенсії:

Популярні новини зараз
Резерв+ отримав важливе оновлення Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

- від 70 років – 300 гривень;
- від 75 років – 456 гривень;
- від 80 років – 570 гривень.

Важливо пам'ятати, що вищезгадані доплати не підсумовуються, а замінюються на доплати більшого розміру після досягнення відповідного віку.

Для отримання доплат нікуди звертатись не потрібно — їх нарахують автоматично на основі наявних даних у базі Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Обмеження доплат до пенсій за віком

Однак, не всі пенсіонери можуть отримати доплати до пенсії за віком. Законодавством передбачено обмеження. Вікові надбавки не нараховують пенсіонерам, пенсійні виплати яких перевищують 10 340 гривень.

Проте після досягнення 80 років пенсіонери мають право на додаткову грошову компенсацію від держави — у разі значного погіршення здоров'я та потреби сторонньої допомоги у побуті.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Для отримання таких виплат потрібно пред'явити медичні документи, що підтверджують діагноз, та довести потребу постійної сторонньої допомоги.

Нагадаємо, зарплати українців злетіли: хто заробляє найбільше, а хто залишається "на дні".

Раніше повідомлялося, підвищення пенсій поки не світить: доведеться виживати, отримуючи копійки.

Також, як оформити субсидію, щоб не переплачувати за комуналку: інструкція.