В Україні зменшилися ціни на полуницю, банани та виноград. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Ще наприкінці травня полуниця пропонувалася українцям щонайменше по 60-100 гривень за кілограм. Вже на початку червня цінник знизився у середньому на 31% – до 40-70 гривень за кіло.

Ціни на полуницю. Фото: скрін youtube
Ціни на полуницю. Фото: скрін youtube

Виробники змушені активно знижувати ціни на ягоду через стрімке збільшення продукції місцевих господарств. Пропозиція ягоди на ринку висока, але покупці проявляються досить стримано. Щоб реалізувати товар, продавці змушені йти на цінові поступки.

Незважаючи на здешевлення полуниці, продається в середньому на 20% дорожче, ніж на початку літа минулого року. Проте гравці ринку не виключають, що ціни продовжать низхідну тенденцію.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube
Фрукти, супермаркет. Фото: Youtube

Ціни на банани та виноград

У супермаркетах спостерігається незначне зниження цін на банани. Середня вартість фрукта знизилася із 67,88 до 63,10 гривні за кілограм. Водночас у деяких торгових мережах продукт можна взяти і по 54,99 гривні.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Виноград також став доступнішим. Середня вартість зменшилася майже на 6 гривень – до 258,76 гривні за один кілограм.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна брати із запасом: супермаркети порадували знижками на сало, бекон та сосиски.

Також наш портал інформував, якщо не посадили город – доведеться витратитися: за скільки можна купити петрушку, кріп та салат.

Крім того, ми писали, навіть така дрібниця вдарить по гаманцю: у супермаркетах подорожчали основні приправи та спеції.