Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які знають, що таке подорожі громадським транспортом, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що український парламент ухвалив закон про електронні квитки у транспорті, а саме "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті".

Так, законопроект №5705 у другому читанні підтримали 256 народних обранців. Про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму Telegram.

Крім того, зазначений документ оновить визначення понять "електронний квиток" та "квиток".

Автобус. Фото: скрін youtube
Автобус. Фото: скрін youtube

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, метою закону є впровадження електронного квитка як основа для перевезення пасажирів та багажу, а також створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду у міському транспорті.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Термінал для безконтактної оплати, скріншот: YouTube
Термінал для безконтактної оплати, скріншот: YouTube

Варто додати, що у низці українських міст вже використовують електронні квитки для проїзду у громадському транспорті. Ухвалення цього законопроекту забезпечить подальшу діджиталізацію систем проїзду в міському транспорті.

Нагадаємо, в "Укргідроенерго" натякнули, що не лише росіяни винні у наших проблемах зі світлом.

Раніше повідомлялося, що платити за проїзд знову стане звичайним: кінець пільгам прийшов.

Також, з такими темпами скоро таксі буде дешевшим: проїзд у транспорті подорожчає на 4 гривні.