Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Так, чинним законодавством передбачено низку пільг, якими можуть скористатися пенсіонери за віком.

На жаль, ми не завжди знаємо про свої права. Зокрема, багато питань щодо пільг, пов'язаних із проїздом у транспорті.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Постановою КМУ "Про безкоштовний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування" №354 від 17.05.1993 року (редакція від 28.10.2017), пунктом 1 зазначено, що безкоштовний проїзд передбачено для пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метро) приміських маршрутах.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Популярні новини зараз
Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Право на безкоштовний проїзд надається за наявності посвідчення встановленого зразка або довідки, а у разі введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду – електронного квитка, зареєстрованого у вказаній системі та видається на безоплатній основі.

Щодо проїзду в маршрутних таксі, то важливо знати, що тарифи, пільгові категорії пасажирів, які можуть перевозити водії маршруток, визначають місцеві ради.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Це має бути визначено рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, яке має бути оприлюднене як на сайті ради, так і має бути посилання на нього у транспорті.

Якщо ваше право як пасажира порушено, можете звернутися до міської ради зі скаргою щодо дій перевізника чи водія.

Нагадаємо, нерухомість, земельний податок, ПДВ: кому передбачено величезні пільги.

Раніше повідомлялося, що військовослужбовці можуть легально виїхати з України: названі умови.

Також, з 1 червня новий порядок отримання субсидій: кого торкнуться зміни.